4 Manieren om een website te bouwen

Home / Blog / Website / 4 Manieren om een website te bouwen

Het bouwen van een website voor uw organisatie of bedrijf is cruciaal voor uw toekomstige succes. Daarom is het essentieel dat u elke weg verkent bij het bouwen van uw site. Dit begint natuurlijk met het beslissen hoe u uw website gaat bouwen. Er zijn veel verschillende manieren waarop u een website voor uw bedrijf kunt maken en wat goed is voor de gans, is niet goed voor de gander.

Voor sommige bedrijven is het inhuren van een websiteontwerper en -bouwer gewoon logischer omdat het rendement op investering (ROI) de kosten op lange termijn teniet zal doen. Voor anderen zal het bouwen van hun eigen website kosteneffectiever zijn en uiteindelijk de enige manier zijn waarop een uitstapje naar de online wereld van marketing en verkoop winstgevend zal zijn.

4 manieren waarop u uw website kunt bouwen

Uiteindelijk is de beslissing aan jou. Je neemt factoren op zoals kosten, reikwijdte, tijdlijn, grootte van je bedrijf, doelen en haalbaarheid. Om u een idee te geven van de verschillende manieren waarop u uw website kunt bouwen, zijn hier vijf keuzes om te overwegen:

1. WordPress of vergelijkbaar CMS.
Een CMS is een contentmanagementsysteem en ongeacht welk type u kiest (WordPress wordt algemeen erkend als het beste, maar er zijn er nog veel meer), het biedt u een eenvoudige manier om uw website te bouwen zonder veel te hoeven weten over websites of website bouwen. In wezen zijn dit over het algemeen standaardsjablonen waarbij de codering aan de achterkant al is gedaan. Hoewel dit vermindert hoeveel algehele controle u over uw site heeft (dat is wat webontwerpers doen), is het meer dan genoeg controle voor het gemiddelde kleine tot middelgrote bedrijf. Deze sjablonen zijn in feite ‘vul de lege plekken in’, dus u hoeft alleen maar de inhoud binnen het systeem te beheren. Met andere woorden, vul de lege plekken in met de inhoud en uw website is klaar om te starten.

2. Adobe Dreamweaver.
Als je een goed begrip hebt van HTML en CSS (als je niet weet wat dit zijn, is dit waarschijnlijk niet de keuze voor jou), biedt Adobe Dreamweaver je een gemakkelijke manier om complexe websites te maken. Dit betekent simpelweg dat u meer creatieve controle heeft over het ontwerp en de constructie van uw site zonder dat u dure webdesign- en coderingsprogramma’s hoeft te hebben die professionals gebruiken.

Adobe Dreamweaver is een zogenaamde WYSIWYG-webeditor. Dit staat voor “wat u ziet is wat u krijgt”, omdat het een visueel gebaseerd ontwerpsysteem is waarmee u op een eenvoudigere manier uw website kunt maken. Wat je ziet en doet, is wat je kijkers zullen zien. Dreamweaver zet uw ontwerpen om in code die aan de normen voldoet, wat simpelweg betekent dat deze effectief zal werken en werken.

3. Een webdesigner inhuren.
Veruit de duurste optie, maar ook de gemakkelijkste, dit betekent simpelweg dat u de klus uitbesteedt aan een professionele webdesigner. Natuurlijk moet u betalen en moet u uw huiswerk doen om een ​​webdesigner te vinden waarmee u kunt werken, maar uiteindelijk kunt u uw website zo weinig of zo vaak aanpassen als u wilt – het hangt er gewoon van af hoeveel u wilt betalen. Houd er rekening mee dat u hier alleen voor het ontwerp betaalt. U moet ook betalen om de website te laten hosten, om inhoud te laten maken (of dit zelf te doen) en om de website in de toekomst te beheren. Hoe meer u deze taken uitbesteedt, des te ‘handeniger’ u wordt. Je betaalt ook meer. Natuurlijk krijg je professionele resultaten en voor mensen die niets met een website te maken willen hebben, kan geld gooien naar de kwestie een bevredigende oplossing zijn.

4. Gratis Website Builder.
Ten slotte bieden gratis website-bouwers u een eenvoudige manier om uw website gratis te ontwerpen, bouwen, lanceren en beheren. Deze bouwers zijn over het algemeen “slepen en neerzetten” -bedieningspanelen, wat betekent dat u aan de linkerkant een aantal opties heeft waaruit u eenvoudig kunt kiezen en ze vervolgens met uw muis naar uw site slepen en ze neerzetten waar u ze wilt hebben. Vervolgens vult u eenvoudig de inhoud in en start u uw site. Als u bijvoorbeeld een tekstvak aan de linkerkant kiest en het vervolgens “sleept en neerzet” in het midden van de pagina, schrijft u eenvoudig de tekst in het vak (het vak dat u hebt neergezet, is eigenlijk de code voor de site) .

Bekijk ook