Waar begin je met het maken van een app

Home / Blog / App / Waar begin je met het maken van een app

Waar begin je met het maken van een app

Een van de grootste uitdagingen waarmee beginnende ondernemers worden geconfronteerd, is begrijpen hoe ze daadwerkelijk aan hun ideeën kunnen gaan werken.

Moet ik gewoon een ontwikkelaar inhuren om mijn app te bouwen? Heb ik een designer nodig? Hoe leg ik mijn idee uit aan hen? Wat zou ik vervolgens doen?

Verduidelijk uw idee
Laten we beginnen met het eerste probleem waarmee mensen worden geconfronteerd. Dus laten we zeggen dat je een geweldig idee hebt over hoe je de taxibusiness kunt veranderen door iedereen in wezen parttime taxichauffeur te laten worden, waardoor het voor mensen gemakkelijker wordt om een ​​gratis taxi te vinden. Laten we aannemen dat we ons in het pre-Uber-tijdperk bevinden. Maar wat ga je daarna doen?

De volgende stap zou uw idee moeten beperken en het beter moeten begrijpen. We doen het in drie delen:

1 De doelen begrijpen
2 De gebruikers begrijpen
3 Beperken van de functies

Eerst moet je begrijpen waarom je deze app bouwt. Wat is het doel en het doel? Het primaire doel is misschien gemakkelijk te identificeren. Voor een app voor het delen van ritten zoals Uber kan het belangrijkste doel zijn om het gemakkelijker en sneller te maken om van punt A naar B te gaan. Dit is echter het hoofddoel voor één type gebruiker. En veel softwareproducten hebben veel soorten gebruikers. Een ander doel van deze app kan zijn om mensen met auto’s extra inkomen te laten verdienen.

Het begrijpen van de problemen die de applicatie probeert op te lossen en de doelen die het probeert te bereiken, is essentieel voor elke toekomstige beslissing die u neemt, omdat elk van hen u een stap dichter bij het bereiken van uw doel moet brengen.

Ten tweede moet u weten wie uw gebruikers zijn. We zullen hier meer over vertellen in onze zakelijke onderzoeksaflevering, maar je moet je doelgroep heel goed kennen. Maar probeer in eerste instantie tenminste te begrijpen wat hun leeftijdsgroep, geslacht en inkomen is. Dit bepaalt ook op welke manier je leert bij het nemen van een beslissing.

Identificeer kenmerken
Ten slotte moet u op zijn minst een ruw begrip hebben van de functies die uw app zou moeten hebben. Verdeel ze om het u gemakkelijk te maken in 3 categorieën:

1 Belangrijkste kenmerken
2 Secundaire kenmerken
3 Diverse kenmerken

De belangrijkste kenmerken van een app voor het delen van ritten zijn de mogelijkheid om uw ophaallocatie te selecteren, de mogelijkheid om een ​​bestemming te selecteren en de mogelijkheid om daadwerkelijk een auto te boeken die u komt ophalen.

Secundaire kenmerken zijn onder meer de mogelijkheid om een ​​type auto te selecteren, de mogelijkheid om te selecteren of je alleen wilt rijden of open wilt staan ​​om anderen op te halen om je reiskosten te verlagen.

Diverse functies zijn allemaal dingen waar u meestal niet aan denkt, maar ze zijn vereist om de app goed te laten werken. Mogelijkheid om te registreren en een account aan te maken, mogelijkheid om uw betalingsgegevens toe te voegen, mogelijkheid om meldingen uit te schakelen.

Het is belangrijk om uw eerste conceptlijst met functies vast te leggen voordat u verder gaat. Uw doelen, uw gebruikers en uw functies bepalen bijna alles over hoe uw app eruitziet en functioneert. Zorg er dus voor dat je ze eerst vastspijkert voordat je naar de volgende les gaat.

Bekijk ook