Waarom hebben wij een VPN nodig?

Home / Blog / App / Waarom hebben wij een VPN nodig?

Of ze nu een eigen VPN bouwen of een bestaande VPN-server kopen, deze maatregel voor cyberbeveiliging is essentieel voor ontwikkelaars. Klanten zullen zich veiliger voelen en u kunt erop vertrouwen dat gegevens en intellectueel eigendom worden beschermd.

Hoe werkt een VPN?
Een Virtual Private Network, ook wel bekend als een VPN, werkt door uw apparaat via een server van een derde partij te leiden, niet door uw internetprovider (ISP). Dit betekent dat als uw gegevens via internet worden verzonden, dit allemaal afkomstig is van de VPN, in plaats van uw eigen computer.

In lekentermen beschermt dit uw computer of mobiele apparaat tegen hackers en malware en beschermt het uw gegevens en communicatie. Wanneer u er een gebruikt, blijven uw transacties anoniem.

Voordeel van het gebruik van VPN-service voor app-ontwikkelaars
Met deze extra beveiliging kunnen ontwikkelaars ervoor zorgen dat ze klantgegevens en intellectueel eigendom beschermen. Ze kunnen ook concurrenten onderzoeken en websites uit andere landen testen. VPN’s helpen datalekken te voorkomen en de algehele online privacy te verbeteren.

Datalekken zijn jammer, maar komen voor als gevolg van slechte cyberbeveiligingspraktijken. Geavanceerde hackers hebben mogelijk toegang tot gevoelige klantgegevens, wat nadelig kan zijn voor app-ontwikkelaars.

Een VPN versleutelt alle gegevens die afkomstig zijn van de computer en het apparaat van de app-ontwikkelaar, waardoor gegevens onbruikbaar worden voor hackers. Dit soort codering is vergelijkbaar met wat banken gebruiken om klanten te beschermen.

De meeste app-ontwikkelaars hebben aangepaste ontwerpen, apps en ander werk dat waardevol intellectueel eigendom is. Sommige mensen willen die informatie misschien stelen.

Dat gezegd hebbende, als je een ontwikkelaar bent, moet je concurrenten onderzoeken om je product te optimaliseren. Als je dit discreet wilt doen, moet je een VPN gebruiken. Het is vooral handig wanneer u websites uit andere landen moet testen.

Wat is een goede VPN voor app-ontwerpers en -ontwikkelaars
Er zijn veel VPN-oplossingen die u kunt vinden, maar ze zijn niet allemaal ideaal voor ontwikkelaars. Als u een VPN aan het werk moet zetten, moet u op een paar kenmerken letten. Aan de positieve kant kun je je aanmelden voor proeven om ze uit te testen.

U wilt een VPN vinden met een snelle verbinding, onbeperkte gegevens en apparaten, een breed servernetwerk en een kill-switch. Een trage verbinding en een kleine hoeveelheid data zullen frustrerend zijn.

Sommige services die betrouwbare beveiliging, snelheid en efficiëntie bieden, zijn:

NordVPN
ProtonVPN
SurfShark
Express VPN
Deze netwerken hebben een goede serverdekking, een beleid zonder logboeken en snelle en veilige protocollen. Voordat u zich aanmeldt voor een service, kunt u het beste de populaire VPN-recensies bekijken. Op deze manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

Bekijk ook