Waarom zou je voor wordpress moeten kiezen?

Home / Blog / Wordpress / Waarom zou je voor wordpress moeten kiezen?

Wat is WordPress en hoe werkt het?

WordPress is een Content Management System (CMS), wat in wezen software is waarmee u online inhoud, d.w.z. een website, kunt maken, publiceren en wijzigen. Een WordPress-website bestaat uit 3 hoofdelementen die harmonieus moeten werken om een ​​website te laten presteren: De CMS-kern – Het kernsysteem dat de site aanstuurt. Bijna als een motor van een auto. Themaontwerp – Het themaontwerp bepaalt hoe uw site eruitziet en aanvoelt, van het kleurenschema tot lettertypen en pagina-indeling. U kunt een sjabloon of een op maat gemaakt thema kiezen. Plug-ins – De extra software die u aan uw site toevoegt om functies uit te voeren die u nodig hebt, van galerijen tot analyses, SEO en meer.

Hoe populair is WordPress?

Sinds de lancering in 2003 is WordPress enorm in populariteit gegroeid. Van kleine onafhankelijke blogs tot multinationale zakelijke websites, 60 miljoen mensen kiezen er nu voor om hun websites met WordPress te laten draaien. Tot de grote merkklanten behoren Rolling Stone, Walt Disney, Bloomberg, Mercedes Benz en Sony Music.

Waarom is WordPress zo populair?

WordPress biedt specifieke voordelen ten opzichte van andere CMS-platforms:

WordPress sites zijn makkelijk uit te breiden en te updaten

Vanuit het oogpunt van de website-eigenaar is WordPress zeer toegankelijk, zeer aanpasbaar en heel gemakkelijk te gebruiken. Zodra uw website is ingesteld, kunt u eenvoudig inloggen om menu’s / pagina’s toe te voegen en uw inhoud bij te werken. Of u nu uw nieuwste blog uploadt, uw tekst bijwerkt of nieuwe pagina’s toevoegt, u kunt uw site snel en effectief bewerken. Alle wijzigingen kunnen binnen enkele seconden live zijn, zonder dat u contact hoeft op te nemen met uw webdesigner. En uw website kan altijd en overal door meerdere gebruikers worden bijgewerkt, zelfs vanaf uw mobiel.

WordPress is set vriendelijk uit de box

WordPress-sites zijn SEO-vriendelijk. Websites die met WordPress zijn ontwikkeld, zijn gemakkelijk te doorzoeken met duidelijke navigatie en beknopte codering direct uit de doos. Met een WordPress-site kunnen SEO-specialisten zoals Solve gemakkelijker geavanceerde optimalisatietechnieken toepassen. Andere eenvoudige DIY-website-bouwers kunnen moeilijk te doorzoeken zijn en erg moeilijk voor SEO-experts om mee te werken.

WordPress is open bron

WordPress is een open-source systeem, wat betekent dat het een enorme online community van experts heeft die hun trucs en tools deelt. Van handleidingen tot tutorials, deze gezamenlijke aanpak en beschikbaarheid van informatie stimuleert innovatie – waardoor WordPress voorop blijft lopen op het gebied van webdesign en de online markt. WordPress wordt altijd bijgewerkt om ook beveiligingsproblemen te verhelpen. Elke week worden 20.000 websites door Google op de zwarte lijst gezet voor de verspreiding van malware. Het WordPress-platform wordt regelmatig gecontroleerd door honderden ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat hun veiligheidsmaatregelen de tactieken van hackers voorblijven. Met doorlopend website-onderhoud kan uw WordPress-site op de hoogte blijven van het nieuwste op het gebied van ontwerp, functionaliteit en beveiliging, zodat uw site altijd online blijft en open blijft voor zaken.

WordPress biedt duizende ready-to-use plugins

WordPress biedt 54.000 kant-en-klare plug-ins die eenvoudig aan uw site kunnen worden toegevoegd om zo ongeveer alles te doen, van SEO tot beoordelingen. En omdat deze plug-ins klaar voor gebruik zijn, vermijdt u de kosten van het ontwerpen van op maat gemaakte functies en kunnen ze snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd, bijgewerkt en / of gerepareerd. En omdat het een open-sourceplatform is, graven slimme webontwikkelaars altijd weg en creëren ze nieuwe en innovatieve plug-ins, dus de meeste vooruitstrevende websites zijn ontworpen met WordPress. Het is belangrijk om alleen betrouwbare plug-ins te installeren die compatibel zijn met de rest van uw site, dus het loont altijd om contact op te nemen met uw webontwikkelaar voordat u iets nieuws installeert.

Met WordPress bent u niet vertrouwd

Omdat WordPress zo populair is, is het gemakkelijker om een ​​webontwikkelaar te vinden die kan helpen. Bijna alle ontwikkelaars weten hoe ze met WordPress moeten werken en sites die met dit platform zijn ontworpen, kunnen indien nodig eenvoudig naar een ander webbureau worden overgebracht. Met een zeer op maat gemaakte site die is gemaakt met een kleiner platform, bent u mogelijk gebonden aan de ontwikkelaar voor toekomstige wijzigingen. Of in het ergste geval moet u misschien zelfs helemaal een nieuwe website bouwen. Bij Solve geven we onze klanten altijd een keuze en geloven we niet in het vastbinden van onze klanten. We merken dat dit het vertrouwen bevordert, waardoor onze klanten ervoor kiezen om op lange termijn met ons samen te werken. Naast de flexibiliteit van webontwikkelaars, heeft u met WordPress ook meer keuze aan webhosts. Wanneer u op zoek bent naar webhosting, moet u een provider kiezen die een veilige, snelle, lokale hostingservice aanbiedt. De meeste providers hosten WordPress-sites, dus u heeft de flexibiliteit om rond te kijken naar de best mogelijke oplossing voor uw bedrijf.

Bekijk ook