Wat zijn de voordelen van zoekmachine adverteren?

Home / Blog / Website / Wat zijn de voordelen van zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren is een snelle en doeltreffende manier om aandacht te krijgen voor een product of dienst. Als dit goed wordt vormgegeven, kan het zorgen voor nieuwe klanten en extra aandacht voor de website. Daarnaast biedt zoekmachine adverteren de mogelijkheid, snel online te worden gevonden. Deze vorm van adverteren is ook bekend onder de naam search engine advertising (SEA). Een website is pas functioneel en doeltreffend, als deze op de juiste manier onder de aandacht wordt gebracht. Adverteren via een zoekmachine een belangrijke bijdrage leveren aan het bezoekersaantal op de website en de naamsbekendheid.

Adverteren via een zoekmachine biedt de volgende voordelen:

1. Het bereiken van de juiste doelgroep

Door zoekwoorden en interesses van de zoekmachinegebruikers goed in kaart te brengen, kan precies die doelgroep worden bereikt welke men voor ogen heeft.
Hierbij kan per apparaat (tablet, telefoon) worden ingesteld, wie de advertenties te zien krijgt. Ook wanneer men die advertenties te zien krijgen en op welke momenten van de dag is in te stellen. Om zo goed mogelijk van de vele voordelen te kunnen genieten, is de eerste stap: de advertenties zo efficiënt mogelijk opstellen. Ook het gebied of de locatie zijn hierbij van belang om in te stellen. Voor een bedrijf dat landbouwmachines in Limburg verkoopt, zijn advertenties die in Groningen worden getoond minder logisch.

2. Snelle online vindbaarheid

Wanneer tijdelijk extra aandacht nodig is, kan een gestarte campagne al binnen vijftien minuten te zien zijn voor gebruikers van zoekmachines. Zoekmachineadverteren draagt op deze manier bij aan een vlotte vindbaarheid online.

3. Kostenbesparend

Stel zelf in, wat het maximale bedrag is dat aan advertentiekosten mag worden uitgegeven.
Dit kan op per dag maar ook per maand worden ingesteld. Ook de kosten per klik kunnen hiermee worden aangepast. Op deze manier wordt er nooit meer betaald dan verwacht. Overzichtelijk en betaalbaar.

4. Zoekwoorden kiezen

Het is mogelijk, zelf aan te geven welke zoekwoorden worden getoond. Zoekwoorden die niet van toepassing zijn kunnen eenvoudig worden uitgeschakeld. Concurrerende bedrijven of niet relevante doelgroepen kunnen simpel worden uitgesloten.

5. Meerdere acties gelijktijdig inzetten

Doordat zoekwoorden per actie of campagne worden ingesteld, is het mogelijk om meerdere campagnes of zoekwoorden op hetzelfde moment onder de aandacht te brengen. Hiermee heeft men een belangrijke troef in handen en kunnen de diensten en producten op grote schaal kenbaar worden gemaakt.

6. Extensies koppelen

Aan een advertentie kunnen extenties, zoals locaties worden gekoppeld. Dit laat een advertentie meer opvallen. Ook een extensie in de vorm van een belknop of review van klanten zal bijdragen aan de hoeveelheid kliks.

7. Doelen aanpassen door inzage resultaten

Het effect dat een campagne heeft is terug te vinden bij de statistieken in het eigen account van Google. Hier aandacht aan besteden is van groot belang. Als blijkt, dat de advertenties niet het gewenste resultaat opleveren, kan de campagne eenvoudig worden aangepast. De gestelde doelen kunnen zo alsnog worden bereikt.
De volledige controle over de wijze waarop advertenties of campagnes zichtbaar zijn, maakt maatwerk mogelijk. Kostenbesparend, snel en doeltreffend.

8. Website en bedrijf onder de aandacht brengen

Met adverteren via zoekmachines kan volledig naar eigen inzicht aandacht worden besteed aan advertenties. Hiermee kan men zelf een belangrijke bijdrage leveren aan de manier, waarop een bedrijf of website gevonden wordt.

Bekijk ook